Brieven van Sil

Elke maand ontvangen de deelnemers aan de ateliers een uitnodiging voor een workshop. In iedere uitnodiging is een brief van scholier Sil opgenomen:

Brief december 2015
Hallo allefoto Silmaal,

Ik ben Sil. Ik houd van zwemmen en spaar schelpen en race auto’s. Ik heb een klein zusje die heel veel giechelt en soms best irritant is en een moeder die mooi kan zingen. Mijn vader neemt me altijd mee als het stormt aan het strand.

Ik ben echt een stoere jongen die graag kletst. En…, nou ja, als ik eerlijk ben, ben ik soms een grote rommelkont. Zomers struin ik met mijn vrienden de omgeving af en als het kouder wordt, vermaken we ons binnen met gamen. Eigenlijk vind ik alles altijd leuk om te doen! Op school heb ik het ook erg naar mijn zin! Als we soms met rekenen, taal of geschiedenis bezig zijn, dan ben ik wel eens benieuwd hoe we dat over een jaar of vijf doen! Dan droom ik over de school van de toekomst!

Groeten, Sil

Brief januari 2016
Hallo allemaal,

Ik schreef jullie de vorige keer dat ik weleens droom over de school van de toekomst. Nou vertelde mijn meester vanmorgen dat jullie daarover nadenken en dat jullie samen zo’n school willen bedenken! Ik ben wel heel benieuwd: hebben de scholen van toekomst daken van gras of gaan we helemaal niet meer naar een gebouw? Hebben we straks eigenlijk nog wel les van een juf of meester? Werken we nog uit boeken en schriften of bestaan die niet meer?

Meester vertelde in ieder geval dat jullie nu aan het uitzoeken zijn wat er al bestaat, wat er nodig is en of alle plannen ook uitgevoerd kunnen en mogen worden. Spannend, hoor!

Groeten, Sil

Brief maart 2016
Hallo allemaal,

Vandaag was het een lange, saaie dag op school. Met mijn vrienden Aron, Pim en Alexander was het wel leuk, hoor, maar in de klas…. Met rekenen moesten we voor de zoveelste keer sommen maken die ik al lang snap en met aardrijkskunde bleef meester maar praten over zand. De hele dag maar stil op mijn stoel zitten en maar luisteren…. Pfff ik ben er wel klaar mee.

Weet je wat ik leuk zou vinden? Dat ik mijn vriend Aron de sommen uit zou mogen leggen die ík gemakkelijk vind en die hij zo moeilijk vindt en dat we naar buiten gaan om de verschillende soorten zand te zien en te voelen! Hoe leuk zou het zijn als we niet de hele dag moeten zitten en luisteren, maar dat we meer mogen samenwerken en dat ik zelf mag kiezen met wie en hoe. Ik zou zo graag mijn rekenwerk op de computer willen maken, zodat ik direct weet of ik het goed heb gedaan. Zo gaat dat ook met mijn computerspelletjes.Dat ik dan tussendoor even een klusje mag doen voor meester of buiten over het plein kan hollen als ik me druk voel. Dat zou fijn zijn!

Over twee weken willen mijn ouders graag een lang weekend naar Arnhem. We zouden naar het Openluchtmuseum gaan, maar dat gaat niet door. De directeur wil daarvoor geen dag vrij geven. Jammer. Ik had er echt zin in!

Ik ga nu in ieder geval lekker naar buiten, naar voetbaltraining. Tot de volgende keer!

Groeten, Sil